Satser ytterligere på betong


Publisert: 09.03.2023

Entreprenør Betong, Morgan AS

Morgan AS har på 10 år bygget opp en betydelig kompetanse på betong, og satser nå ytterliggere på å være en kvalitetsleverandør innen betongsegmentet.

– Vi skal satse enda mer på betong, og øke egenproduksjonen i tiden som kommer. Morgan AS har dyktige fagfolk med erfaring fra store aktører med betydelig kompetanse innen fagområdet. Dette gjør vi for å styrke vår posisjon som totalentreprenør i markedet, sier daglig leder Ole August Karlsen.

 

Kvalitetsleverandør

Morgan AS har alltid drevet med betong ved bruk av seriøse underentreprenører, men også gjennomført betongjobber som egenproduksjon. De siste årene har daglig leder Ole August Karlsen sett et behov i markedet, og har hatt et sterkt ønske om å kunne tilby enda mer betongarbeid enn tidligere.

– Vi har gjort noe betongarbeid selv, men har den siste tiden gått aktivt ut for å satse enda mer på egenproduksjon av betong. Vi er nå en god gruppe med fagarbeidere, som vi har knyttet til oss fra andre store solide aktører på betong. Dette er betongarbeidere med lang og god erfaring fra bransjen. Vi opplever at markedet ønsker denne tjenesten, de ønsker seriøse aktører som vil være med å by på denne type anbud, sier Ole August Karlsen.

- Vi er opptatt av å planlegge fremdrift, og det er lettere når vi sitter på egen kompetanse.
Remi Holmen, driftssjef i Morgan AS

Overleveringstidspunkt er viktig

Ved å ta dette grepet sikrer Morgan AS seg bedre kontroll på større byggeprosjekter.

– Ved å satse ytterligere på betong har vi mer kontroll på prosjektene våre. Vi kan følge med på fremdriften, og sette på ekstra ressurser dersom det er nødvendig. For oss er det kjempeviktig med fremdrift og overleveringstidspunkter, disse skal vi holde. Vi er opptatt av å planlegge fremdrift, og det er lettere når vi sitter på egen kompetanse, sier driftssjef Remi Holmen.

Morgan AS ønsker også i tiden som kommer å utvide det geografiske nedslagsfeltet.

36 år i bransjen

Flere av dem som er ansatt hos Morgan AS har lang erfaring, betongarbeiderne har jobbet hos store firmaer som har drevet med komplekse betongprosjekter. I Valle jobber nå Morgan AS med Sjøsiden Valle, og på dette prosjektet er det rikt med betongerfaring. Øivind Nesstrand jobber som bas, og har jobbet med betong i 36 år, han er også kranfører i tillegg til at han har lang erfaring innen tømrerarbeider. På dette prosjektet jobber han sammen med anleggsleder Morgan Sørensen, han har jobbet i bransjen siden 2004.

– Jeg har jobbet sammen med Morgan på andre prosjekter, og han er bunnsolid som anleggsleder. Det morsomme er at han var bare fire år gammel da jeg startet som betongarbeider. Nå er det 36 år siden. Jeg liker å jobbe med slike prosjekter for de tar ikke så lang tid, og man slipper å være på samme byggeplass i flere år, det var en av grunnen til at jeg startet å jobbe hos Morgan AS, prosjektene er på en fornuftig størrelse, og man kommer tettere på, sier Øivind Nesstrand.

Morgan Sørensen, anleggsleder, og Øyvind Nesstrand, BAS, i Morgan AS

Går i fars fotspor

Morgan AS har to lærlinger knyttet til seg på betong, og disse følges tett opp av anleggsleder Morgan Sørensen.

Begge lærlingene har fedre som jobber hos Morgan AS som betongarbeider og anleggsleder.

– Jeg har jobbet med faren min i vinterferier, høstferier og sommerferier i flere år, han jobber også hos Morgan AS. For meg var det naturlig å velge betongfag siden det var det jeg var mest interessert i. Jeg har fått mange utfordringer på kort tid, og det er givende.

Drømmen videre er å studere videre enten til ingeniør eller arkitekt, sier Tanja Odinsdottir.

Lærlingene til Morgan AS blir tatt med i avgjørelser, og får egne ansvarsområder som de må følge opp.

– Det er viktig for oss at lærlingene våre får eierskap til jobben de gjør. Derfor gir vi dem mye ansvar. Tanja har blant annet styrt planleggingen av armering på prosjektene våre «Verd» og UCO Moheim. Vi ser at lærlingene våre vokser seg bedre når de får ta større del i prosjektene våre, sier Morgan Sørensen.

Jon-Edvard Rambekk fikk sommerjobb i Morgan AS for fem år siden, og er nå lærling. Hans far jobber i Morgan AS som anleggsleder.

– Valget sto mellom tømmer og betong. Jeg ville ta noe litt annerledes, og valgte derfor betong. Det er et fint og godt miljø å jobbe i. Jeg har fått vært med på mange spennende prosjektet på kort tid, sier Jon-Edvard Rambekk.

Tanja Odinsdottir og Jon-Edvard Rambekk, lærlinger i Morgan AS