10 år med knallsuksess


Publisert: 30.01.2023

Morgan AS, entreprenør i Grenland.
Remi Holmen (t.v), driftssjef og Ole August Karlsen (t.h.), daglig leder.

Det er 10 år siden daglig leder Ole August Karlsen startet opp Morgan AS. På disse 10 årene har entreprenørfirmaet hatt en solid vekst. I år settes det omsettingsrekord i bedriften med adresse Kjosen i Drangedal.

– Vi har fortsatt adressen til Morgan AS i Kjosen, og det kommer vi til å fortsette med. Det var der det hele startet, og historien er viktig for oss å ta med videre, sier daglig leder i Morgan AS Ole August Karlsen.

Morgan AS ble stiftet i mars i 2012.

Karlsen startet opp alene, og leide seg ut som tømrer.
Far til Ole August har drevet som teknisk entreprenør, og solgte firmaet sitt tidligere. Navnet Morgan AS var ledig, og ble ført videre til Karlsens nye firma. Senior Karlsen ble med som styreformann, og har hatt flere roller fra starten. Han er fortsatt en viktig støttespiller i bedriften som i dag har hovedkontor i Porsgrunn.

- Vi har hatt en klar målsetting fra dag en, og det var å etablere oss som en ledende lokalt forankret byggentreprenør i Vestfold og Telemark.
Ole August Karlsen, daglig leder i Morgan AS

Ikke på topp på Google

Navnet Morgan kommer ikke av den kjente britiske bilen, og navnet gir ikke det beste treffet på Google, men det har en hyggelig historie bak seg.

– Vi kommer ikke først på Google med det navnet, der er en det en veldig populær bil og båt som trumfer alt. Men det har en fin historie bak seg, og jeg ville gjerne bruke det når pappa solgte sitt gamle firma. Morgan er mellomnavnet til bestefaren min, og jeg syns det var hyggelig å videreføre, sier Karlsen.

Morgan AS, entreprenør i Grenland.

Klar målsetting fra dag en

Selv om Karlsen var alene, hadde han hele tiden en klar målsetting for seg selv og den lille bedriften.

– Vi har hatt en klar målsetting fra dag en, og det var å etablere oss som en ledende lokalt forankret byggentreprenør i Vestfold og Telemark. Morgan AS er hele tiden i en utviklingsprosess, og vi ønsker endringer hjertelig velkommen. Målet vårt er en lønnsom  og god vekst, sier Karlsen.

Morgan AS, entreprenør i Grenland.
Noen av prosjektene Morgan AS jobber med og har utført er blant annet Duestien barnehage i Skien, påbygg på Teater Ibsen i Skien, Verd i Porsgrunn, Solvangsenteret i Sandefjord, Torstvedttunet i Larvik, og XL Bygg i Noresund.

Lett og ledig organisasjon

Driftssjef Remi Holmen har jobbet sammen med Karlsen i snart fem år, og har vært med på reisen fra det begynte å ta fart. I dag har de 36 ansatte på lønningslista.

– Vi er en lett og ledig organisasjon. En av målsettingene våre er at vi skal være skalerbare. Vi skal kunne tåle økning i omsetting, men det er vel så viktig at vi kan dra av omsettingen når vi er i et marked som faller. Det kan være hvis vi bommer på for eksempel anbud. Det fikk vi virkelig testet i 2020. Da gikk vi kraftig ned. Det var ubalanse i markedet, og vi fikk ikke de anbudene vi ønsket. Vi klarte ikke å snu oss kjapt nok, og da fikk vi dratt ned omsettingen. Det ble en viktig erfaring og lærdom for oss. Det året brukte vi tiden på å bygge organisasjonen vår. Etter min mening kom vi styrket ut av det, sier driftssjef Remi Holmen.

For hvert år siden 2012 har Morgan AS økt, og i år blir det ny omsetningsrekord med over 200 millioner i omsetning.

Kjører alltid på litt ekstra

Entreprenøren har et bredt spekter med oppdrag, og alle er på dekk når det virkelig gjelder.

– Vi har et ungt og vitalt arbeidsmiljø her på jobben. Det er en god mentalitet, og alle gjøre en ekstra innstas når det virkelig trengs, der er vi skikkelig gode. Vi kjører alltid på litt ekstra, sier Remi Holmen.

Ambisjonsnivået her er skyhøyt

På grunn av dette kan Karlsen og Holmen stolt tilby noen av de beste betingelsene her i fylket.

– Vi prøver å gi gode om ikke de beste betingelsene i Grenland. Det er viktig for oss å knytte til oss de beste folka, og da må vi betale bra. Ambisjonsnivået her er skyhøyt. Målet er jo å bli større, og det er jo alltid muligheter i markedet. Vi bygger en organisasjon, en sunn bedrift i vekst, sier Holmen.

Morgan AS er opptatt av kvalitet i alle ledd, og for dem er fagarbeideren essensiell i oppbyggingen av bedriften.

– Alle lederne i Morgan har fagbrev eller svennebrev i bunn, flere har også ingeniør utdannelse. Det er ingen som sitter inne på kontoret her som ikke brenner for faget. Da får du gode faglige diskusjoner. Er man personlig opptatt av å levere kvalitet, så er alle innforstått og med på hva vi skal sette søkelys på. Vi har aldri noen diskusjoner om hvor høy kvaliteten skal være, den skal være på høyeste nivå hele tiden, sier driftssjef Remi Holmen.

 

Stian Jensen, prosjektsjef i Morgan AS.

– Det er store muligheter her

Stian Jensen startet hos Morgan AS januar 2021, og har på denne korte tiden gått fra å være prosjektleder til prosjektsjef.

– Jeg syns det var et vanskelig valg å ta den gang jeg sluttet i Skien kommune som prosjektleder, men nå angrer jeg ikke et sekund på at jeg valgte Morgan. Jeg trives veldig godt her, og det er i aller høyeste grad muligheter for utvikling. Det er mer personene som er begrensningen for sin egen vekst og utvikling, ikke bedriften. Det var viktig for meg å komme tettere på håndverket, og det får jeg muligheten til nå. Jeg kommer nærmere håndverket, fagbrevet og utførselen. Det er actionfylte dager, mye å gjøre, og mye å ta tak i. Et bredt spekter av arbeidsoppgaver, med stor variasjon i prosjektene. Jeg får vært med på mye forskjellig. For min egen karriereutvikling føler jeg at dette var riktig vei å gå, sier prosjektsjef Stian Jensen.

Satser på betong

Av de 38 ansatte i Morgan AS er 24 av dem fagarbeidere. Morgan AS ønsker å satse bredere, og få inn opptil 10 ansatte innen betongfaget.

– Vi har gode samarbeidspartnere som vi bruker på betong, men i 2022 gjorde vi en strategisk satsning på å øke egenproduksjonen av betongarbeider. Med dette grepet styrker vi vår posisjon som totalentreprenør i markedet, sier Remi Holmen.

Morgan AS omsatte i 2022 for over 200 millioner og går inn i 2023 med en solid portefølje, men er stadig på utkikk etter nye oppdrag.

– Morgan sitt slagord er bygger med stolthet, og det er virkelig noe vi kan stå for, sier driftssjefen.