Fortuna Park

Kategori
Bolig
Byggherre
Fortuna Park AS
Kontraktstype
NS 8407 – Totalentreprise
Ferdigstillelse
2020
Type prosjekt
Nytt leilighetsbygg
Sted
Skien

Totalentreprise for oppføring av nytt leilighetsbygg i Skien, med 18 leiligheter og parkeringskjeller fordelt over fem etasjer. Bærekonstruksjon i betong og stål.

Bygget er fundamentert på 69 stålkjernepeler til fjell med en lengde på 20-25 meter. Som en følge av tomtens beskaffenhet og tilstøtende bygg ble det besluttet ikke å grave ut parkeringskjeller, men heller benytte første etasje som parkeringsareal. Første etasje er utført som selvbærende dekke på pelehoder med plasstøpte betongvegger.

Videre består bærekonstruksjonen av stål og støpte dekker. Yttervegger er utført med innskutt bindingsverk av tre, fasader i en kombinasjon av Steni fasadeplater og områder med trekledning. Takkonstruksjonene er fordelt over to plan i en kombinasjon av kompakttak på støp dekke og TRP plater.

Oppvarming via vannbåren varme i gulver og radiatorer tilkoblet energibrønner fordelt fra felles energisentral. Tomtens areal er lite og har således krevd god planlegging og logistikkløsninger for å kunne utføre arbeidene inntil nabobygg og kommunale veier.